Fiecare vis are povestea lui se spune.
Vă împărtășesc mai jos o poveste personală despre încredere și neîncredere, voința, curaj, teamă și reușită.

Zilele viitoare mă voi mută la un alt cabinet. O căsuță nouă a mea cum i-am tot spus în ultima perioadă. Pentru că am evoluat frumos ca profesionist, a fost necesar acest următor pas. Și mă bucură tare.

Trecând prin acest proces al mutării, renovării care parcă nu se mai termină, am reflectat mult la mine și la profesia pe care am ales să o desfășor de acum înainte la un alt nivel.

Nu știu voi ce visați să fiți când erați mici, însă eu mărturisesc cu sinceritate că habar nu am la ce visam.
Îmi amintesc doar că pe la 18-20 ani am început să îmi cumpăr agende și caiete mari pe care scriam PSIHOTERAPIE. Acolo urma să îmi iau notițe, să scriu ideile interesante pe care le găseam în cărți, poezii.
Era totuși un vis mult prea măreț pentru mine în acel punct. Luam agendele după care le ascundeam în dulap înapoi.
Nu aveam suficientă încredere în mine să știu că pot.

Alegerile proprii m-au condus astfel spre o altă facultate după terminarea liceului. Uitasem de agendele mele din dulap că ..... îmi spuneau ce cale aveam de urmat. Defapt nu cred că uitasem, vocea inimii îmi spunea mereu pe unde să o iau, doar că era atâta gălăgie de neîncredere în mine încât nu puteam să o aud.

2 ani mai târziu după ce m-am înscris la prima facultate, am îndrăznit să scot agendele din dulap și să mă înscriu la Facultatea de Psihologie. Văd și acum ce frumos scrisesem pe ele "psihoterapie". Cu pix roșu!
Neîncrederea încă era destul de ridicată și atâtea voci îmi spuneau din urmă cum îndrăznesc să visez la ceva atât de măreț, cum să îmi urmez visul că oricum nu sunt în stare de nimic.
Am fost la admitere totuși, am reușit. Am renunțat să îmi confirm locul, tot în acel moment. Vocile au învins, nu mă credeam suficient de bună pentru această cale.

Un an mai târziu, am revenit la admitere și de această data am și rămas. Ce a fost diferit în acest punct a fost faptul că am avut încredere în mine. Dacă în anii anteriori mă așteptam să vina din exterior acea încredere, cineva oricine să îmi spună ÎNDRĂZNEȘTE, de această data mi-am spus eu acele cuvinte. Și a funcționat. Am ajuns să pot să îmi trăiesc visul iar psihoterapia să nu rămână doar un cuvânt scris pe o agendă ci o misiune integrată armonios cu propria-mi viață.

Dragii mei,

CREDEȚI ÎN VOI! Fiecare avem o misiune aici pe pământ obișnuiesc să spun iar inima ne va spune mereu care este aceasta. Vocile de neîncredere știți cum se înlătură? Îndrăznind, făcând lucruri prin care să va demonstrați că sunteți în stare, că puteți.

MUNCIȚI pentru visul vostru. Sunt 8 ani în care am construit cărămidă cu cărămidă să pot să devin ceea ce sunt astăzi. Și mai am mult de construit, sunt sigură. Ceea ce am construit însă până acum, rămâne al meu pentru totdeauna.
Nimeni nu a fost acolo să mă împingă de la spate. Și Doamne ce crunt și dureros este să nu fie nimeni.

FIECARE AVEM PUTERI ȘI RESURSE INTERIOARE EXTRAORDINARE.
Începe procesul tranformării dacă încă nu ți le cunoști.
Începe procesul vindecării dacă ai nevoie să domolești vocile neîncrederii care mult au fost și alături de mine.
Asumă-ți destinul! Avem această responsabilitate de a da sens vieții pe care o trăim.

NU TE AȘTEPTA SĂ CREADĂ ALTUL ÎN TINE, DACĂ TU ÎNSUȚI NU CREZI. O lecție realistă, bine de ținut minte!

VEI SIMȚI MAI MEREU TEAMĂ, FRICĂ în fiecare pas pe care îl vei face în direcția visului tău. Continuă să mergi. Cu cât mai mulți pași vei face, cu atât va scădea neîncrederea și vei vedea că ești pe drumul cel bun.

NU LĂSA PE NIMENI SĂ ÎȚI SPUNĂ CĂ NU POȚI. Dacă dădeam crezare fiecărei vorbe de neîncredere care a ajuns la mine, astăzi viață mea ar fi arătat total diferit. Pariază încrederea, ea este acolo alături de tine doar că e nevoie de liniște să o poți auzi.

Eu am reusit să îmi construiesc o viață cu sens și semnificație pentru mine. Cu multă muncă, cu munca și iarăși multă muncă. Și tu poți face asta, ÎNDRĂZNEȘTE!

Eu cred în puterea ta interioară! ÎNDRĂZNEȘTE să faci ceea ce-ți face sufletul fericit.

Povestea ta care este?