Bine te-am găsit,

Mai jos, am pregătit o serie de recomandări pentru tine. Departe de mine gândul că sunt atotștiutoare, însă vreau să-ți împărtășesc site-urile, materialele, cărțile sau filmele care pe mine m-au inspirat și m-au ajutat să devin o versiune mai bună a mea.

Cel mai mult iubesc cartile, prin urmare am sa incep cu acestea:

  1. Primeste iubirea pe care o doresti – Harville Hendrix

Această carte a ajuns în mâinile mele să o citesc într-un moment în care aveam mare nevoie de ajutor. Deși conștient nu îmi dădeam seamă de schemele dezadaptative pe care le urmam din-nou și din-nou, stiam ca sunt nefericita. Pe parcurs, cum terminam de citit fiecare capitol, m-am transformat într-o femeie mai echilibrată din punct de vedere relațional si mai intelegatoare. Am înțeles rănile cu care am venit din copilărie, ce căutam la partenerul meu si de ce, ce nevoi “trebuia” să îmi îndeplinească în absența unei iubiri de sine autentice și…. am mai inteles ca de cele mai multe ori conflictele spun ceva despre noi nu despre celalalt, nemultumirile noastre sunt generate de insuficienta interioara, lipsa iubirii si aprecierii de sine. Deși cartea este și un ghid care ne poate ajuta în îmbunătățirea relației noastre de cuplu, pentru mine personal a funcționat de minune pentru vindecare și cunoaștere.

2. Femei care iubesc prea mult – Robin Norwood

Dacă provii dintr-o familie în care din nefericire copilăria a fost imprimata și cu evenimente mai puțin bucuroase, poate abuzuri fizice sau verbale, lipsă unui atașament sănătos din partea părinților, detașare emotioanala între membrii familiei….îți recomand această carte. Pentru femei este valoroasă întrucât îți arată niște comportamente în viața de adult pe care poți ajunge să le interprinzi având în copilărie un mediu toxic în care te-ai dezvoltat. Și dacă înțelegi cum stau lucrurile, ești conștientă că se poate îndrepta orice comportament disfuncțional.

3. Darul imperfectiunii, Curajul de a fi vulnerabil – Brene Brown

Fără dar și poate, recomand cu căldură să citiți toate cărțile scrise de Brene Brown, o cercetătoare care studiază vulnerabilitatea și rușinea. Cuvinte mari, nu-i așa? Te vor ajută să ajungi mai aproape de ține, să depășești luptă cu perfectionismul care pe mulți din noi ne chinuie. Să îți asumi fiecare parte din tine întrucât fiecare este valoroasă. Te vor ajută să înțelegi că ești suficient/a.

4. Revolutia iubirii, Copilul invizibil – Gaspar Gyorgy

Cartea Revoluția iubirii este o carte care pledează pentru relații autentice, asumate și conștiente. Relații care să ne aducă împlinire și fericire atât nouă cât și partenerului. Copilul invizibil este despre copiii uitați din noi, care asteaptă de multă vreme să fie văzuti, auziți și simțiți.

5. Tine-mă strâns în brațe – Sue Johnson

O carte care ne învață cum să intensificam ori să salvam o relație fiind deschiși, generoși, sensibili unul față de celălalt și cum putem reface o legătura emoțională. Simplă, scrisă frumos, incredibil de valoroasă!

Site’urile pe care le citesc frecvent si care contin articole utile:

www.mindeducation.ro

www.psychologies.ro

www.paginadepsihologie.ro 

Arată-mi cărţile pe care le iubeşte şi voi cunoaşte omul mult mai bine decât prin prietenii săi muritori. – Dawn Adams

Cu drag,

Cosmina