Limbajul si cognitia le-au permis oamenilor un succes extraordinar din punctul de vedere al evolutiei, iar cei care au abilitati verbale si cognitive dezvoltate se descurca in general bine in multe domenii ale vietii, mai cu seama in cel profesional. 

 

Problemele apar atunci cand privim mai degraba “prin gandurile noastre” decat “la gandurile noastre”. Limitarea si rigiditatea caracteristice in aceste cazuri pot fi costisitoare deoarece, in anumite domenii ale vietii, sa intelegi literal ceea ce iti spune mintea nu e cel mai bun lucru. Si asta e adevarat in mod special in ceea ce priveste durerea interioara, emotionala. 

 

Poti invata sa privesti mai degraba la gandurile tale decat prin prisma lor. Asta te ajuta sa faci distinctia intre lume asa cum este ea structurata de gandurile tale si gandire ca proces continuu. Atunci cand gandurile se refera la propria persoana, defuziunea te poate ajuta sa faci diferenta intre persoana care gandeste si categoriile verbale pe care ti le aplici gandind. 

 

Defuziunea (procesul descris mai sus) genereaza liniste sufleteasca, nu neaparat pentru ca razboiul mental inceteaza, ci pentru ca pur si simplu nu mai traiesti in interiorul zonei de razboi. 

 

Te invit să asculți în continuare acest material pentru mai multe detalii!