Cosmina Pop

Psiholog și psihoterapeut

Cosmina Pop - Psiholog și psihoterapeut

M-am născut pe vreme geroasă, într-o zi de 4 februarie când fulgii de nea acopereau orașele și ofereau un peisaj de poveste. Ca fiică mijlocie, m-am bucurat întotdeauna de dragostea surorii mai mari dar și a celei mai mici, am învățat în familie ce înseamnă compasiunea, întelegerea, bunatatea și grija. Mama mi-a fost mereu exemplu și susținător de bază iar prin exemplul ei de om simplu dar atât de bogat, am învățat cum vreau să fiu și ce este important în viață.

Viața și alegerile propii m-au condus prima oară spre Facultatea de Studii Europene în anul 2010. Nu a fost tocmai facultatea potrivită pentru mine, însă abia peste ani am înțeles că am ajuns acolo pentru a întâlni oameni deosebiți care astăzi fac parte din viața mea, pentru a iniția proiecte de lunga durată și pentru a afla eu însămi ce îmi place cu adevarat să fac.

Și am aflat ce îmi place. Îmi plac oamenii și tot ce înseamnă munca cu ei. 

Așa, pașii m-au condus spre psihologie și Facultatea de Psihologie și Stiinte ale Educatiei unde am urmat și un masterat în psihoterapie.

Facultatea de Psihologie a fost introducerea teoretică în domeniu, formarea gândirii profesionale a venit în urma formarilor în psihoterapie – CBT, psihodrama, terapii scurte și alte workshopuri și cursuri adiacente pentru formarea continuă. În psihologie autoeducația nu se termina niciodată.

Acum sunt pe drumul meu și sunt extrem de fericită că pot să fac ceea ce iubesc. Cred cu tărie că gramul meu de dumnezeire pe care l-am primit când am venit pe pământ a fost să ajut și să îndrum oamenii; să le ascult povestea iar de îmi e cu putință, să îi ajut în diverse situații problematice cu care se confruntă în viață.

 

Sunt un om fascinat de oameni și din drag pentru ei am ales această profesie care îmi aduce împlinire și sens în viață. Cred în viața trăită în acord cu propriile valori, în mod autentic, onest și liber. Mă caracterizez ca fiind un om empatic, cald, care trăiește și muncește cu pasiune.

 

Îmi place să citesc și să petrec timp de calitate alături de cei dragi.